м. Рівне, вул. Захисників Маріуполя, 25

Головна » Новини » Андрій Моніч про те, як це бути будівельником, коли в країні війна

Андрій Моніч про те, як це бути будівельником, коли в країні війна

“ВАЖЛИВО ПРОДОВЖУВАТИ РОБИТИ СВОЮ СПРАВУ. ЦЕ ДОПОМОЖЕ ПІДТРИМАТИ ЕКОНОМІКУ НАШОЇ КРАЇНИ, ОДИН ОДНОГО І ВИСТОЯТИ”

Андрій Моніч, директор РЕНОМЕ ЄВРОБУД

Напередодні Дня будівельника традиційно запитаємо, яким був рік?

Його розділив би на дві частини – до 24 лютого і після. Ми завершували реконструкцію операційного блоку в Рівненському обласному протипухлинному центрі, облаштування сімейних кімнати у Рівненській обласній, облаштували покриття проїжджих частин та тротуарів мікрорайону у Хмельницькій області. Крім того, вели роботи по будівництву найбільшого комбікормового заводу західної України на потужностях агрокорпорації Крупець, будували склад-холодильник у с. Вересневе. Розпочали будівництво НВК у с. Борбин, виконали 40% та, на жаль,  робота зупинена через війну.

Вона внесла корективи у інші ваші проєкти?

Відновити те, що було у планах до 24 лютого, вдалося лише на 25%. По перше, питання у фінансуванні приватних інвесторів, держави та громад. По друге, матеріали – їхня вартість, брак або ж повна відсутність. Деякі локальні виробники будівельної продукції намагаються або ж відновили свою роботу. Але чимало підприємств, потужності яких знаходилися на Сході та Півдні України, вже, на жаль, не зможуть стати на ноги. Ворог знищив все, як от провідне виробництво гіпсокартону та шпаклівки на Луганщині. Тож ми вже змушені імпортувати необхідне з ЄС. А це додатковий час, логістика, здорожчання вартості… Очікувати дешевих квадратних метрів житлових, промислових чи комерційних об’єктів найближчим часом не варто.

Над чим працювала компанія під час війни?

Події 24-го змінили, але не зупинили нашу роботу. Ми влаштували фундамент під ЛЕП на 110 і 130 кВ на Хмельниччині, розпочали будівництво житлового комплексу Empatika. Минулого місяця завершили будівництво  14-ти поверхівки Kyiv Sky у Луцьку та інноваційного бізнес-центру Space4 у Рівному.

Попри все, на початку березня також планово та в повному обсязі виплатили всі податки за четвертий квартал 2021 року. Гадаю, що зараз важливо продовжувати робити свою справу. Це допоможе підтримати економіку нашої країни, один одного і вистояти. 

Який настрій у команди?

Ми намагаємося працювати у новій реальності з перервами на укриття у бомбосховищі. Згуртовані. А ще відчуваю гордість за те, що  у непростий час люди знаходять час волонтерити і допомагати іншим.

Чи є серед працівників РЕНОМЕ ЄВРОБУД мобілізовані?

До лав ЗСУ доєднались близько 15% наших колег. Ми зберігаємо їхні місця та заробітну плату. Крім того, компанія підтримує з ними постійний зв’язок та допомагає зі збором необхідних речей чи засобів захисту.

Промисловий склад-холодильник у с. Вересневе

Плануєте долучатися до відбудови зруйнованого житла або ж будівництва нового
для внутрішньо переміщених осіб?

Однозначно, щоправда, перемовини про створення таких об’єктів у Рівному та області ще тривають. Тож говорити про щось конкретно поки зарано.

Що у планах?

Відновимо український Донбас, створимо нові готелі в українському Криму, тоді будемо святкувати! А поки – працюємо.
Будівельки будують майбутнє. Це важка робота, що потребує фізичної витривалості, розуму, логічного мислення та знань. Щиро вірю, скоро вона буде ще більш затребуваною для відновлення нашої країни.

Лінія довіри

Лінія довіри РЕНОМЕ

Шановні співробітники та клієнти, якщо Ви знаєте або стикалися в своїй роботі:
• З вимаганням та отриманням грошових винагород;
• З порушенням Ваших прав;
• З вчиненням проти Вас неправомірних дій з боку співробітників всіх рівнів;
• З порушенням внутрішніх правил і регламентів Компанії;

Ви можете повідомити про ці факти, заповнивши форму нижче.
Анонімність гарантуємо.

Замовити дзвінок